2021 suvi kogub tuure – mida teha?

2021 suvi on alles tuure üles kogumas aga juba on ootamas mitmed üritused ja sündmused, millel tuleks kindlasti silma peal hoida. Kõik meist ei ole küll veel vaktsineeritud aga kõiksugu Zoom’i, Skype’i ja Teams’i kõned on kindlasti ära tüüdanud. Kui enne olid matarajad täidetud inimestega, kes otsisid võimalusi jalutamiseks, siis esimesed suveilmad tõid juba palju inimesi tänavatel. Kohvikud on nüüdseks avatud ja saab rahulikult seal aega veeta.

Ürituste nimekirjad koguvad alles tuure üles ja veel ei ole kindel, kas ja kuidas üritustele pääseb aga lootusekiired on väljas. Aasta võib-olla kõige suurema spordisündmuse jalgpalli EM-ini on jäänud alla kümne päeva. Alates 11. juuni on spordisõprade jaoks järgmine kuu aega väga tihedalt sisustatud. Jalgpalli EM lükati aasta aega edasi, seega on tegemist eriti kaua aega oodatud turniiriga.

Esialgu 2020. aastal planeeritud Tokyo olümpiamängud on ees ootama suve teises pooles alates 23.07. Olümpiamängude ümber on veel palju segadust. Meediasse on jõudnud just hoiatused Jaapani meditsiinitöötajatelt, et hetke vaktsineerimistempoga võib Tokyo OM osutuda koroonapommiks. Olümpiamängude juht on aga viimaste uudiste kohaselt öelnud, et OM toimub 100%.

Kirjutasime aga allapoole erinevaid võimalusi, mida see suvi teha:

  • Oleme küll viimase 1,5 aasta jooksul harjunud palju loodust külastama aga suvine aeg pakub palju võimalusi pikemaajaliselt looduses veeta. Telkimine rannas või järve ääres on suvistel öödel palju meeldivam kui külma sügis või kevadilmaga. Kehvade ilmade puhul on alati võimalik külastada online kasiino ja leida endale sobiv mäng, millega õhtuid veeta.
  • Nendele kes eelmise aasta jooksul said piisavalt aega looduses veeta, soovitame seekord vaadata rohkem ringi linnas. Millal külastasite viimati vanalinna? Tallinna vanalinnas on alati tore iseendale nn vanalinna matk korraldada. Eriti juuni kuu jooksul ei ole veel ka oodata suuremat massi turiste. Kui eelmine suvi ei õnnestunud vaikset vanalinna külastada, siis soovitame seda teha just seekord.Visittallinn.ee lehel leiab ka erinevaid linna tuure, näiteks vanalinna tuur, mis maksab 10 eurot. Tegemist on kahetunnise vanalinna ekskursiooniga, mis viib külalised keskaega. Tegemist ei ole lihtsalt jalutuskäiguga, vaid selle käigus saab teada põnevaid legende, kuulda erinevaid faktre ning kaasa mõelda müütidele, mis on vanalinna “ringi liikumas”. Ekskursioon algab otse Tallinna Raekoja eest.
  • Pildid ümbritsevad meid igalpool. Hakka ka ise neid tegema. Fotograafia huvilistele on nüüd jälle avatud erinevaid kursused, mida saab teha ka looduses. Iseseisvalt võid alati endale tekitada omaenda fotovõistluse. Ürita täna pildistada lindu, homme päikeseloojangut, ülehomme inimesi tänaval.Sinu pildi ei pea jääma ainult Facebooki isiklikule seinale või Instagrami. Tekkinud on palju erinevaid Facebooki gruppe, milles kasutajad kas vaatavad või omavahel jagavad erinevaid pilte. Aeg viia oma fotooskused uuele tasemele.
  • Vesi hakkab järjest soojemaks muutuma ja isegi Pärnu rannas on juba esimesed ujujad. Naudi veerõõme ja hüppa uuele trendile, osta endale SUP või proovi sellega sõita mõnes kohalikus surfiklubis. Üle Eesti on tekkinud palju erinevaid surfiklubisid või rannaäärseid teenusepakkujaid, kelle käest saad laenutada erinevat varustust. SUP sõit ei pea toimuma ainult merel. Jõgedel korraldatakse erinevaid matkasid ja võid SUP-iga sõitmise võimaluse leida ka mõnel populaarsemal järvel.SUP ei paku huvi? Kalastamine ja paadi laenutamine on järjest populaarsemaks muutunud. Võimalusi jätkub igale maitsele. Soovid majutusega kalastust? Vaata näiteks Pärnu Fishing Village lehele.

Ilusat suve nautimist. Surfake hoolega internetis ringi ja leiate palju uusi võimalusi. Toetame kohalikke teenusepakkujaid, kellel on olnud rasked viimased 1,5 aastat ja kellel ei ole ka selle suve turistide osas väga suurt kindlust. Hoides meie teenusepakkujaid, saame ka olla kindlat, et saame tulevikus just ka ise neid teenuseid veel nautida.