Arheoloogid leidsid vanadest tuhandete aastate vanustest Egiptuse hauakambritest potitäie mett. Sõltumata vanusest oli mesi ikkagi söödav. Kuidas see nii on?
Kui mett kindlal viisil säilitada, siis ei vanane see mitte kunagi. Põhjus peitub selles, et mee happelisuse kõrge tase hoiab ära bakterite ja teiste organismide tekke, mis riknemist põhjustavad.
California Ülikooli professor Amina Harris ütles: „Nii kaua, kuni purk on kinni ja sellesse vett ei lisata, on mesi söödav. Niipea kui lisatakse vett, hakkab mesi halvenema.“
Kuigi mee säilivusaeg on pikk, võib see siiski kristalliseeruda või granuleeruda, kuid sellegipoolest ei ole selle söömine ohtlik. Pärast 20-sekundilist mikrolaineahjus hoidmist muutub mesi tagasi vedelaks massiks.
Allikas: YouTube
Leave a Reply
Vabandust, kommenteerimiseks pead sisse logima.