2020. aastal toimuvad olümpiamängud Tokyos

olümpiamängud TokyosProbleemid Fukushima tuumajaamaga ei ole riigile just parim eelis saada valituks olümpiamängude korraldamiseks, kuid Jaapanil see just möödunud nädalavahetusel õnnestus. Nimelt toimuvad 2020. aasta suveolümpiamängud Tokyos.

Kohe, kui laiemale avalikkusele sai teatavaks, et Jaapan korraldab 2020. aasta suveolümpiamängud, tekkis inimestes paanika. Nimelt kardeti, et majandulanguse tõttu olümpiamängudesse investeerimine toob riigile kaasa Kreeka-sarnase situatsiooni. Jaapani valitsus andis aga juba paanikaeos teada, et kasutusele võetakse samad staadionid, mis 1964. aasta olümpial – neile antakse lihtsalt kaasaegne välimus.

Samuti teatas valitsus, et linna taristusse ei ole vaja investeerida, kuna see on juba praegugi väga hea ning võimeline inimesi kiiresti ja mahukalt transportima. Juurde planeeritakse ehitada mõned hooned südalinna vahetusse lähedusse, et vähendada transpordi ja energia maksumust. Olümpiamängudeks planeeritud investeeritav summa on 5 miljardit USA dollarit, mis on märgatavalt väiksem kui varasematel olümpiamängudel.

Vaata tulevast olümpiakompleksi tutvustavat videot siit.

Allikas: Gizmodo

Foto: http://bit.ly/1eqpBsZ

Be the first to comment

Leave a Reply